Fler kan få bidrag till att utveckla landsbygden

Fler föreningar på landsorten har nu möjlighet att söka bidrag för att utveckla sin bygd. Till exempel genom att snygga till utemiljöer och skapa nya mötesplatser.

ANNONS
|

Kultur-, fritids- och tekniknämnden har beslutat om en ny riktlinje för bidrag till satsningar på landsbygden. Bidraget har tidigare främst beviljats till vägföreningar och har då använts till att förbättra belysning, fräscha upp lekplatser och grönytor med mera.

– Det är viktigt att vi stimulerar lokala initiativ som stärker fortsatt utveckling av landsbygden, därför känns det fantastiskt att fler föreningar nu har möjlighet att ta del av det här bidraget, säger nämndens ordförande Georgia Ferris (KD).

Förstärka besöksmål

– Det är kanske viktigare än någonsin att locka ut människor på vår landsbygd. Tanken är att detta ska gå till att stärka och utveckla redan pågående projekt eller stimulera till nya. Till exempel att förstärka besöksmål som drivs av ideella parter. Försköna utemiljöer och skapa nya mötesplatser. Skapa trygghet så att platser blir tillgängliga. Och stärka ett lokalt engagemang för utveckling av bygden.

ANNONS

Man har budgeterat totalt 750 000 kronor till bidraget som kan sökas av föreningar och utvecklingsgrupper utanför tätorten i Falkenbergs kommun. Kravet är att man är verksam och finns i den by, ort eller samhälle som bidraget är tänkt att utveckla.

Gynna lokalsamhället

Pengarna ska användas till att genomföra en insats i lokalsamhället och nyttan med bidraget ska gynna den aktuella orten och inte enbart gå till den sökande föreningen.

Ansökan ska vara inne senast den 9 november och det är kultur-, fritids- och tekniknämnden som beslutar om vilka som får bidrag.

LÄS MER: Karin Torstensson på nytt uppdrag

LÄS MER: Karin Torstensson blev Årets falkenbergare 2018

LÄS MER: Företag ska lockas till landsbygden

ANNONS