Fisketuren gav närkontakt med tumlare

När Jan Bagler var ute och fiskade hoppades han på makrillar. Men någonting helt annat dök upp vid båten. Se film längst ned i artikeln!

ANNONS
|

I söndags var det en av augustis få vackra sommardagar, och Jan Bagler från Åled åkte därför ut med sin svärfar och två barn för att fiska utanför Falkenberg, skriver Hallandsposten.

– Vi åkte ut ungefär nio–tio distans för att fiska makrill. På håll såg vi en eller två tumlare, och det var ju lite häftigt, tyckte vi. Svärfar som har fiskat där i 40 år berättade att man ser sådana lite då och då.

Men det var inte slut där. Efter en stund märkte de att djuren kom närmare, och blev fler och fler.

– Vi la ner fisket, för det var så fascinerande. Det var 10–15 stycken som cirkulerade. De hoppade och lekte, så vi började fundera på om det var tumlare eller delfiner. Men vi googlade lite när vi kom hem, och det var tumlare.

ANNONS

Alla i båten blev mäkta imponerade över den ovanliga synen.

– Svärfar hade aldrig under sina 40 år kommit så nära dem. Och detta är väl någonting som man aldrig kommer få uppleva fler gånger. Det var en höjdareftermiddag.

Barnen som älskar djur blev så klart väldigt glada över upplevelsen, men även lite besvikna.

– I vintras var vi i Florida, och där kunde man simma med delfiner och klappa dem. Så barnen trodde att de skulle få göra det här nu också.

ANNONS