Fickstölder i två matbutiker - äldre kvinnor drabbade

Två äldre kvinnor i två olika matbutiker blev av med sina plånböcker när de skulle handla mat under tisdagen.

ANNONS
|

Den första stölden inträffade på Coop vid Söderbron i Falkenberg, vid tretiden på tisdagseftermiddagen. En kvinna i 80-årsåldern hade då tänkt handla med självskanning i butiken. När hon skulle betala för varorna var plånboken inte kvar i jackfickan.

— Butikschefen har gått igenom övervakningsfilmen och sett tillgreppet, förklarar Anders Persson, polisens stationsbefäl i Falkenberg.

Den andra fickstölden inträffade ungefär vid samma tid under tisdagseftermiddagen. En kvinna i 70-årsåldern hade varit på Ica Kvantum i Falkenberg för att handla.

— När hon ska betala för sina varor var handväskan öppen och plånboken saknades. Hon hade bankkort, körkort och ungefär 300 kronor i kontakter i plånboken, säger Anders Persson.

ANNONS

Båda stölderna är polisanmälda. Enligt Anders Persson ska kameraövervakningen i respektive matbutik undersökas. Han misstänker att det kan vara samma gärningsperson bakom de likartade brotten.

— Förhoppningsvis har vi gärningsmannen på bild. Vi får analysera filmerna och se om vi kan få någon identifierad, säger han.

ANNONS