Fick inte dricka öl – misstänks ha attackerat vakt med blompinne

Hermans i Falkenberg skulle stänga. Det uppskattade inte mannen som ville dricka upp sin öl. Nu misstänks han ha attackerat en ordningsvakt med en 95 centimeter lång blompinne.

ANNONS
|

Den 24 oktober klockan 02.00 var det dags för Hermans i Falkenberg att stänga. Kvar på krogen satt en ensam man i 25-årsåldern.

Ordningsvakten påpekade flera gånger att mannen behövde dricka upp sin öl och lämna stället. Men mannen ska ha ignorerat vakten. Till slut valde vakten att ställa bort ölen och fösa mannen ut ur lokalen.

Något som fick gästen att explodera. Det menar både vakten och flera anställda på krogen. Den misstänkte gärningsmannen ska ha hotat vakten verbalt och sagt att han haft en pistol.

Strax utanför entrén stod en blomkruka. Mannen ska ha dragit loss en del av blomman och kastat den mot vakten. Dessutom ska han fått tag i en 95 centimeter lång blomsterpinne som han huggit mot vakten. Vakten berättar i förhör att han kände sig hotad, att pinnen hade kunnat skada honom rejält.

ANNONS

Vakten kontrade med ett batongslag över mannens bröst. Till sist ska mannen ha kastat blompinnen som ett spjut mot vakten utan att träffa. I samma veva dök en polispatrull upp.

Poliserna valde att fängsla mannen och ta med honom till polisstationen. I samband med det ska han ha uttalat hot mot en av poliserna. Han sa att jag och min familj inte ska gå trygga i Falkenberg, berättar polismannen i förhör.

Mannen själv förnekar brott och menar att han inte alls menat något med sina hot mot varken vakt eller polis. Han menar att det bara är tomma ord. ”Om jag hotat dem så vill jag i så fall framföra en ursäkt”, säger han i förhör.

Mannen åtalas nu för två fall av hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman.

ANNONS