FFF:s matcher visas på krogar

Allsvenskan drar igång i helgen, men utan publik på arenorna. Istället rustar flera krogar för att visa FFF:s matcher på storbildsskärm.

ANNONS
|

Falkenberg börjar hemma mot Häcken på måndag. Hemmasupportrar som inte har tillgång till tv-kanalen som visar allsvenska matcher har alternativet att sätta sig på någon av stadens restauranger. Men antalet platser är begränsat i coronatider när det bara är tillåtet med sittande gäster.

Hermans tillhör dem som brukar visa fotboll i samband med stora mästerskap och satsar nu på att visa alla FFF:s matcher plus vissa andra utvalda.

Många ringer

– Jag tror inte att det är fullbokat på måndag. Men rätt många ringer och frågar. Samtidigt är det svårt att planera för hur man ska sätta borden för att det inte ska bli trängsel. Det ska vara avstånd mellan sällskapen men ett sällskap kan ju innehålla hur många personer som helst, säger Pelle Ahlström.

ANNONS

Även Harrys tänker visa alla Falkenbergs matcher.

– Vi visade inte allsvenskan förra året då det var extremt dyrt med sändningsrättigheterna. Men nu är det ett annat bolag och vi tror på ett stort intresse eftersom det finns ett uppdämt behov hos folk när nästan allting annat är inställt. Vi vill så klart visa hemmalagets matcher och kan ta emot rätt många gäster med flera bildskärmar runt om i lokalen, berättar Peter Hammarström.

Begränsat antal

Ocean hotel på Skrea strand brukar också visa FFF:s matcher i puben men kan bara ta emot ett begränsat antal gäster under rådande omständigheter.

– Vi har cirka 80 platser och de är snart slut till måndagens premiär. Det brukar vara betydligt fler på matcherna när vi även får ha stående gäster, säger Kalle Johansson.

Hertings Restaurang & Bar är stamställe för många supportrar. Där kommer man att visa inte bara FFF utan alla allsvenska matcher under säsongen.

– Vi brukar ha 150-200 personer före hemmamatcherna och kanske 50 som kommer tillbaka efteråt. Men nu kan vi bara ta emot ett begränsat antal sittande gäster, säger Mehmet Saglam som räknar med att det blir fullsatt på måndag.

Konstig känsla

Supporterklubben YWP (Yellow and White Pride) har normalt cirka 200 medlemmar, men är betydligt färre i år.

ANNONS

– Vi har inte gått ut och raggat medlemmar i år eftersom vi inte vet om det blir några resor till bortamatcher. Vi kommer att hänga upp lite grejer på arenan och uppmana folk att gå till ställen där de visar matchen och stötta laget på avstånd, säger ordförande Magnus ”Pajsarn” Karlsson.

– Jag kommer att vara på Hertingskrogen. Det kommer så klart att kännas lite konstigt att man är 500 meter från arenan och sitter på krogen och ska kolla matchen.

LÄS MER: FFF-supportar tvingas stanna hemma i cupkvarten

ANNONS