Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

FFF:s avslutningsmatch ska spelas som planerat

Morgondagens match för Falkenbergs FF mot Gais kommer att spelas. Parkeringsplatsen kommer enbart vara ämnad för Missing People, som använder den som bas för sin gigantiska sökinsats.

– Det är en match som tyvärr måste spelas på grund av de regler och förordningar som Svenska fotbollsförbundet har. Gais är i allra högsta grad inblandade i ett eventuellt kvalspel och vi är inblandade i en serieseger. Därför måste matchen spelas. Man hoppas att alla har respekt för det, att vi inte kan flytta någon match. Hade vi fått bestämma hade vi kunnat spela matchen när som helst nästa vecka, säger Håkan Nilsson, FFF:s sportchef.

I morgon lördag klockan 16 ska Falkenbergs FF spela sin avslutande hemmamatch på Falcon alkoholfri arena mot Gais. Det väntas många bortasupportrar eftersom det är en viktig match för bortalaget Gais som kämpar för att undvika kvalspel.

– Den kommer att spelas här på arenan. Det logistiska som vi jobbar efter just nu är att vi stänger parkeringen för alla utom Missing People. Vi kommer be folk att ta cykeln, gå, få skjuts eller de som måste ta bilen och parkera vid gamla IP eller var som helst och gå sista biten.

Under fredagseftermiddagen höll FFF, polisen och kommunen ett möte för att diskutera hur lördagens arrangemang ska fortlöpa.

- Kommunen kommer att företrädesvis hänvisa till Falkenbergs IP som parkering.

Det planerade firandet på söndag av det allsvenska avancemanget är inställt.

– Kommunen har tagit det beslutet, säger Håkan Nilsson.

Klubben har också ställt in 90-årsfesten som var planerad på lördagen.

I ett meddelande skriver Falkenbergs Turistinformation att "av respekt för Dante och hans familj, men också alla Falkenbergare som deltar i sökandet, ställs det planerade firandet av Falkenbergs FF på söndag in".

Falkenbergs FF kommer i samband med lördagens match hyllas av kommunen på Falcon Alkoholfri Arena.