Festkväll i Vessige lockade med allsång och gamla bilar

Just som almanackan ska få oss att tro att sommaren är över, så kom den i alla fall på tillfälligt besök. I synnerhet i Vessigebro.

ANNONS
|

Nu var det första gången som Vessigebro samhällsförening och Vessige BK ordnade en alldeles egen allsångskväll, dessutom med veteranbilar som ett blänkande inslag, vid Gurkbänken. Ja, ni vet: Gurkbänken, den vackert uppiffade parken i Vessigebro, dessutom försedd med en scen.

– Vi blev inspirerade när Falkenbergs sparbank under sitt jubileumsår ordnade en sådan här tillställning förra året, sa Dan-Olof Karlsson, ordförande för samhällsföreningen.

Nu var det ett eget arrangemang, dock med sponsring av Falkenbergs sparbank och lokala företag.

Fordonsveteranerna i Halland hade dessutom förlagt sin månadsträff till denna plats och denna tisdagskväll, vilket gjorde att lacken blänkte i den nedåtgående solen.

ANNONS

– Jag har alltid varit motorintresserad, ända sedan jag som nioåring lånade morsans moped utan att fråga om lov, sa Anders Persson som förgyllde tillställningen med en från USA nyimporterad och 5,5 meter lång Pontiac Bonneville 1962.

Dyr?

– Låt mig säga att den är en hygglig pensionsförsäkring.

Och om man närmade sig en vackert rödlackerad Chevrolet fyradörrars sedan från 1953, så kunde man möjligen ha gissat svaret på frågan till ägaren: Vad har du jobbat med i din dag?

– Med lackering och bilreservdelar, förklarade falkenbergaren Curth Jansson som köpte sin bil för tjugo år sedan för 15 000 kronor och sedan rustade den.

– I dag är den nog värd 350 000 kronor.

Ett 30-tal bilar hade kommit till träffen. Bilarna fick strax tävla med våfflor och allsång om uppmärksamheten.

Bo Liljedahl hade slitit sig från hemmascenen på Vallarna och höll nu igång tillsammans med gruppen Tongivarna.

Och Gurkbänken såg ut som den sommaridyll som den just då var. För säkerhets skull, för att understryka känslan, startade allsången med Astrid Lindgrens Sommarsång.

Och bland lyssnarna fanns också Benne Andersson från Halmstad som kört dit i veteranbilarnas minsting, en NSU Prinz från 1962, en tysk småbil med svansmotor.

ANNONS

– Du ser, sa Benne och lyfte på kepsen, man skadar sig ibland.

Han visade upp några skrapmärken på hjässan, resultatet av en närkamp med oerhört liten bil.

Han köpte den för 28 år sedan.

– Jag slog till direkt, för det var ju precis en sån här bil som också var min första, när jag var 18 år, sa Benne.

ANNONS