Fest på Skrea strand urartade med glaskross i sanden

Vändplatsen på Netas berg täckt av krossat glas. Skräp överallt och massor av skärvor i sanden. Festen på Skrea strand i torsdags kväll urartade totalt.

ANNONS
|

När HN anländer till Netas berg har mycket ändå plockats upp av frivilliga tidigare på morgonen.

– Det har varit lite smått nedskräpat innan och i går (läs torsdag) hade de slagit sönder staketet här. Men detta var det värsta jag sett, konstaterar ändå Jerry Bengtsson på kommunens park- och kustavdelning när han kommer till platsen lite senare och blickar ut över allt krossat glas på vändplatsen.

Då har han ännu inte varit nere på stranden, precis där hundbadet börjar. I sanden ligger massor av krossade flaskor. På mindre än en minut plockar HN upp en hand full av skärvor. Samtidigt blåser det kraftigt vilket gör det ännu mer förrädiskt att gå där då glasbitarna snabbt täcks av ett tunt lager sand.

ANNONS

– De har krossat minst 50 flaskor vid vändhållplatsen och det låg hur mycket skräp som helst överallt. Men några killar var här på morgonen och plockade upp det som går att panta och andra har också plockat undan lite, berättar Thomas Sönnby som bor i närheten och tipsade tidningen om förödelsen.

– Det värsta är att de medvetet krossat flaskor och slängt glas i sanden. Tappar man en flaska där går den ju inte sönder. Men där finns hur mycket glas som helst. En kvinna har redan skurit sig i foten. Kommunen måste komma hit och sila sanden, menar Thomas Sönnby.

HN möter en kvartett bedrövade badare på väg ner till vattnet; Osborn Andrén, Gunnel Andrén, Pernilla Halldén och Ulf Halldén.

– Det är sorgligt att de gör så på det fina vi har här, menar Pernilla.

– Hoppas ungdomarnas föräldrar kommer hit och städar upp, tillägger Ulf och skakar på huvudet.

ANNONS