Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lars Abrahamsson jobbar för att Glommen ska få en hamnfest i sommar när kräftfestivalen tar paus. Bild: Håkan Johansson

Fest istället för festival i Glommens hamn

Kräftfestivalen tar paus i år. Istället blir det en familjefest i ett mindre format i sommar i Glommens hamn. Med fokus på mat och musik.

För en vecka sedan meddelades att kräftfestivalen ställs in i år. Glommens IF har inte lyckats hitta någon som var villig att ta över ansvaret för evenemanget som vuxit till en enormt arbetskrävande insats.

LÄS MER: Ingen kräftfestival i sommar

– Jag förstår Glommens IF. Alla har ju heltidsjobb att sköta och det har blivit större och svårare för varje år. Därför vill vi hjälpa till och skapa ett annat event i samarbete med föreningen, säger Lars Abrahamsson som driver Glommens Fiskekrog och Flip Flop Beach Bar & Hostel i Olofsbo (tidigare Klittergården).

– Istället för en femdagars festival med uppåt 20 000 besökare satsar vi på en tvådagars hamnfest med kanske 1500 till 2000 besökare per kväll på ett mindre område. Man kan säga att vi ska försöka förädla det som varit till en mer familjär fest med större inslag av mat, dryck och musik. Naturligtvis ska det bli aktiviteter för barnen också.

Men inga knallar?

– Nej, istället bjuder vi in lokala matentreprenörer i kommunen. Sedan ska vi bygga en stor scen på tolv gånger sex meter.

Blir det kräftor?

– Självklart! Det blir mycket skaldjur och fisk. Men utbudet ska bli varierat så att det finns något för alla.

Hamnfesten är planerad till den 26-27 juli. En reservation är att man inte har alla tillstånd klara ännu eftersom det nya evenemanget kommit till med så kort varsel.

– Men jag har fått förhandsbesked om att det ska kunna gå att ordna bara vi kommer in med ansökningar snabbt, säger Lars Abrahamsson och räknar med att inom kort släppa den första artisten som ska medverka i hamnfesten.

LÄS MER: Unikt hippiehotell snart klart i Olofsbo