Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fem gripna för Max-rånet

Fem personer sitter anhållna misstänkta för inblandning i det brutala rånet mot Max i Falkenberg i början av november då en kvinna fick armarna avslagna.

De misstänkta är tre män och två kvinnor i åldrarna 16 till 25 år. De greps på tisdagen på olika platser i Halland och samtliga anhölls av åklagare senare under kvällen.

– Det är ett enträget polisarbete som ligger till grund för gripandet, säger Cecilia Bergstén, chef för polisens avdelning för grova brott.

Efter rånet inledde polisen en omfattande utredning med olika spanings- och utredningsåtgärder men exakt vad som lett fram till gripandet går Bergstén inte in på.
Fyra av de anhållna är misstänkta för grovt rån. Den femte är misstänkt för häleri. Om 16-åringen var med under själva rånet vill Bergstén inte avslöja.
Två av de anhållna är kända av polisen sedan tidigare.

Gärningsmännen kom över omkring 40 000 kronor vid rånet men om pengarna har återfunnits är ytterligare en detalj som polisen inte vill uppge.

– Jag kommenterar inga eventuella beslag. Vi är i ett inledningsskede i den här utredningen och det behåller vi för oss själva i nuläget, säger Cecilia Bergstén.

Överhuvudtaget är polisen är mycket förtegen om detaljerna kring gripandet.

– I kommande förhörssituationer behöver polisen veta att det bara är polisen och den vi hör som har detaljkunskaper. Ingen ska kunna ha läst om detta i massmedia, säger Cecilia Bergstén.

Det var efter stängning den första november som tre kvinnliga anställda städade och räkna dagskassan när rånarna tog sig in i restaurangen. Rånarna, som var beväpnade med både kofot och basebollträ, misshandlade en av kvinnorna svårt inne på ett kontor. Hon fick
frakturer på båda armarna när hon försökte värja sig mot slagen.

När hennes två kollegor hörde skrik och sprang dit blev en av dem också misshandlad. Hon fick en tand utslagen. Den tredje kvinnan undgick fysiskt våld men chockades av händelsen.
Efter det ovanligt brutala rånet kallades ett kristeam in för att stötta personalen. Bara två veckor tidigare drabbades samma restaurang av ett rånförsök men då lyckades personalen låsa dörren. Ledningen har efter rånet sett över sina säkerhetsrutiner.

Gripandet av de fem misstänkta ska ha gått lugnt till och nu har polisen ett par dygn på sig innan frågan om eventuell häktning ska avgöras. Till dess är samtliga skäligen misstänkta men misstankegraden kan komma att ändras i samband med eventuell häktning.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här