Många förberedelser. Jonas Karlsson ordförande i Glommens IF hoppas på att vädret är på deras sida så att årets kräftfestival lockar många besökare.
Många förberedelser. Jonas Karlsson ordförande i Glommens IF hoppas på att vädret är på deras sida så att årets kräftfestival lockar många besökare.

Fem frågor till

Jonas Karlsson ordförande i Glommens IF som hoppas på bra väder och många glada människor under Kräftfestivalens 22:e år. Festivalen pågår i fem dagar med start onsdag 19 juli. Ett event som lockar tusentals besökare per år.

ANNONS
|

Hur har förberedelserna gått inför kräftfestivalen?

Det har varit full fart, det har byggts in i det sista. Såhär sista dagen inför i morgon kväll fixar vi massa små grejor, saker som man kommer att tänka på i sista sekund. Men de stora sakerna är på plats som scenen och dansbanan. Så just nu känns det bra, vi har koll inför invigningen i kväll.

Vad händer under invigningen imorgon?

Gymnastik föreningen WIG börjarmed ett gympapass på gräsmattan för alla som vill ha lite motion. På kvällen spelar Barbados vid 20.00. Vi öppnar serveringstältet där du kan njuta av nykokta kräftor och livemusik.

ANNONS

Vad har du för förväntningar under festivalen?

Jag hoppas det kommer mycket folk såklart, många trevliga och glada människor men det brukar det vara. Sedan beror det mycket på vädret, blåser det för mycket blir det inte bra. Så jag hoppas vädret är på vår sida.

Vad händer under de kommande dagarna?

Vi har tivoli med karuseller. Sedan har vi kräftloppet, två kilometer för de mindre och upp till en mil för de vuxna. Det är en bra uppvärmning inför stadsloppet. Sjöräddningen har uppvisning i bassängen där de visar hur en räddningsinsats går till. Sedan har vi vår marknad där olika hantverkare ställer ut. Sedan har vi skumdisco för barnen både lördag och söndag och cirkusskola på söndag.

Händer det någonting nytt för i år?

Vi har ju inget renodlat dansband som vi haft tidigare år men i stället kommer Partybandet med gästartisten Magnus Carlsson att uppträda. Vi tänkte att vi ville locka en lite bredare målgrupp i år. Sedan har vi en till grej som är ny för i år och middagsunderhållning, Calle på Läjet som spelar på öppen scen för våra matgäster.

ANNONS