Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tommy Andersson, Britt-Louise Andersson och syskonen Andersson med respektive njöt av en härlig midsommarafton på Skrea strand. Bild: Johannes Widergren
Tommy Andersson, Britt-Louise Andersson och syskonen Andersson med respektive njöt av en härlig midsommarafton på Skrea strand. Bild: Johannes Widergren

Familjen Andersson firar midsommar på Skrea strand

Coronapandemin till trots samlades många på Skrea strand för att i midsommarens tecken njuta av solen och värmen. Familjen Andersson har stuga i Skrea och hängde på stranden hela dagen.

Årets midsommarfirande är speciellt, med tanke på coronaviruset. Inga jättefester och inga offentliga evenemang där det dansas och skuttas kring stänger. Men tradition är tradition och sill och jordgubbar blir det ändå, oavsett väder eller pandemiläge.

Trots sporadiska regnskurar har midsommaraftonen i Falkenberg varit varm och vid klockan sju på kvällen var det många som hängde på Skrea strand och badade för att svalka sig. Familjen Andersson från Fjugesta utanför Örebro har vanan inne.

– Vi har varit på stranden i stort sett hela dagen, säger Filip Anderson.

Att familjen sökt sig till stranden är kanske inte så konstigt med tanke på att de har en stuga i närheten, där det i sann midsommaranda intagits både grillad oxfilé och klassisk jordgubbstårta under dagen.

– Det är så härligt, säger Britt-Louise Andersson

Vad tänker du om att jordgubbarna är nästintill rekorddyra i år?

– Jag fick betala 75 kronor litern nu. Jag köpte ändå tre liter för jag tycker faktiskt att det kan få kosta på lite på midsommar.

– Det är bara midsommar en gång om året, fyller Björn Andersson i.

Angående coronaviruset säger familjen att de är så försiktiga de kan.

– Man är rädd ju för att bli smittad, säger Filip Andersson.

– Man får hålla sig till en liten krets nu och tänka efter vart man kan gå och så, säger Britt-Louise Andersson.

Hur länge stannar ni på stranden ikväll?

– Så länge vi orkar eller tills ölen tar slut , säger Filip Andersson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här