Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Enligt Klaus Heinsvig har räddningstjänsten inte längre problem med falsklarm från asylboenden. Bild: Räddningstjänsten Väst

Falsklarm från asylboenden inte längre ett problem

– Det har blivit lugnt igen, säger Klaus Heinsvig på räddningstjänsten efter de tidigare problemen med okynneslarmande från asylboenden.

Räddningstjänsten Väst kallade tidigare i höstas till ett möte med företrädarna för tre asylboenden i Falkenbergs kommun, Lia Hof i Lia, Alkoven i Gällared och Skrea motell. Skälet var att man därifrån hade betydande problem med falska automatlarm, uppenbart utlösta antingen av oförstånd eller i missriktad frustration av de asylsökande.
Problemet tärde i synnerhet på deltidbrandskåren i Ullared som i onödan fick rycka ut till Lia och Gällared.

De tre asylförläggningarna ställdes därför inför kravet att ordna en annan larmorganisation, som innebär att boendena dygnetruntbemannas och att personalen får en kort tidsfrist att ”larma av” och återkalla ett falsklarm. De tre boendena ställde upp på kravet.
– Det var viktigt att komma till rätta med det här, också därför att det fanns risk att de boende i ett verkligt läge skulle ignorera larmen. Men nu har det blivit lugnt igen för vår del, säger Klaus Heinsvig, ställföreträdande räddningschef.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här