Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg, säger att polisen aldrig ringer folk och ber dem samla ihop smycken och värdesaker.
Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg, säger att polisen aldrig ringer folk och ber dem samla ihop smycken och värdesaker. Bild: Ola Folkesson

Falsk polis stal värdesaker hos äldre kvinna

En man som utgav sig för att vara polis stal smycken och bankkort från en äldre kvinna i Falkenberg. Nu vill den riktiga polisen varna för bedragarna.

ANNONS
|

– Den här typen av bedrägerier sker tyvärr med jämna mellanrum och det är alltid lika upprörande. Det är respektlös, empatilöst att utnyttja äldre på det här sättet, säger Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg.

Det var i måndags som mannen, som sa sig vara polis, ringde upp en kvinna i 80-års åldern och bad henne samla ihop sina värdesaker.

Lite senare på kvällen kom ”polisen” förbi och tog med sig kvinnans värdesaker.

– Ingen skugga ska falla över den här kvinnan och de som gör det här är extremt duktiga och manipulativa. De är väldigt förtroendeingivande, säger Anders Persson och fortsätter:

ANNONS

– Vi vill inte att någon ska drabbas av detta och vill vara tydliga med att polisen jobbar inte så här. Vi ringer aldrig och ber folk samla ihop sina värdesaker. Om man fattar misstanke om att något är fel ska man lägga på och sen ringa polisen för att kolla hur det ligger till.

Under måndagen rapporterades ytterligare ett fall av försök till bedrägeri men i det fallet hade kvinnan som blivit uppringd misstänkt att något var fel och inte lämnat över några värdesaker.

– Vi har ju alltid med oss våra legitimationer för att visa att vi är poliser. Så det ska man alltid be om att få kolla på. Men återigen jobbar vi inte så inom polisen, om någon ber dig samla ihop dina värdesaker är det något som inte stämmer.

ANNONS