Falkenbergsskolans sköna vinst

Sol, skratt och glada barn. Det var det när eleverna i årskurs 5 på Montessoriskolan i Falkenberg fick ta emot förstapriset i Ung Företagsamhets tävling ”Låt glassburken leva vidare”.

ANNONS
|

Under hösten arrangerade Ung Företagsamhet en tävling för grundskolorna i Halland, "Låt glassburken leva vidare" tillsammans med Sia Glass.

Ung företagsamhet utbildar i entreprenörsskap och finns i hela Sverige.

– Ibland kopplar vi ihop det med ett företag som ger en utmaning. Många kanske använder glassburken till matlåda, säger projektledare Elin Emvall.

Fågelholk vann

Årskurs 5 på Montessoriskolan i Falkenberg tog hem segern med sin fågelholk och bjöds på glass.

Ebba Andersson, 11, deltog i tävlingen.

– Vi har gjort en fågelholk där man kan ha mat i. Så har jag gjort en stol där inne. Det har varit superroligt och jag trodde aldrig vi skulle vinna för vi har aldrig vunnit något sådant.

ANNONS

Ellen Forsberg är lärare i klassen.

– Det här passade bra för vi hade precis pratat om återvinning. Man vågade väl inte riktigt hoppas på att vinna. Sedan är de ju fantastiskt kreativa så jag är inte förvånad att de vinner en sådan här tävling.

Imponerad

Från Sia glass fanns Linnea Bengtsson på plats.

– Jag är jätteimponerad av klassens jobb. Det var jättemånga bra bidrag så det var inte alls lätt. Vi tycker att det är jättekul när våra burkar återanvänds. Det som är kul med fågelmataren är att den har ett fint syfte och kan komma till användning på skolgården eller till exempel hemma i trädgården.

ANNONS