Årets upplaga av Falkenbergsrevyn har slagit flera försäljningsrekord och hade planer på att spela vidare trots coronaviruset. På lördagen kom nya besked och nu ställs alla resterande föreställningar in meddelar producent Magnus Wernersson.
Årets upplaga av Falkenbergsrevyn har slagit flera försäljningsrekord och hade planer på att spela vidare trots coronaviruset. På lördagen kom nya besked och nu ställs alla resterande föreställningar in meddelar producent Magnus Wernersson. Bild: Rickard Gustafsson/ Annika Karlbom

Falkenbergsrevyn ställer in alla föreställningar

Falkenbergsrevyn väljer nu att trots allt avbryta sin säsong.
– Det känns som en lättnad att beslutet är taget nu, säger Magnus Wernersson, producent.

ANNONS
|

Beslutet innebär att 15 föreställningar ställs in under den närmaste månaden. Revyn har redan hunnit spela 63 av säsongens föreställningar.

I takt med att coronaepidemin eskalerat har det blivit allt glesare i bänkraderna.

– Från och med i torsdags är det en hel del som avstått att komma, säger Wernersson.

Wernersson berättar att många har hört av sig och undrat varför Falkenbergsrevyn inte redan har avbrutit sin säsong med tanke på att föreställningarna har en publik på 400 personer – bara 100 personer under Folkhälsomyndighetens gräns för sammankomster.

– Men det finns också många som har hört av sig åt andra hållet, och velat att vi ska fortsätta spela, säger Wernersson.

ANNONS

Han beskriver det nu som en lättnad att beslutet är fattat.

– Det är tråkigt på alla sätt, men nu får vi gilla läget och detta känns som det enda rätta. Jag inser att detta är början på någonting som vi ännu inte riktigt kan överblicka i nuläget och vi får hantera följderna som de kommer, säger Wernersson.

Något som spelat in för beslutet är att revyn lockar många besökare utifrån.

– Hade det bara varit besökare från Falkenberg kanske vi hade resonerat annorlunda. Men nu kommer det bussar med besökare från olika håll och då tolkar vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att dessa evenemang bör undvikas även om de ligger under 500 besökare.

Givetvis innebär de inställda föreställningarna en hård ekonomisk smäll för revyn.

– Men vår ambition är att spela färdigt säsongen längre fram. Jag hoppas verkligen att det blir så. Jag vill inte riktigt tänka på alternativet, säger Wernersson.

De inblandade i föreställningarna är permitterade utan lön sedan i går. Det rör sig om ett 20-tal personer.

LÄS MER:Revyn spelar vidare tills vidare

ANNONS