Falkenbergsföretag vann årets Gasell

Länets snabbast växande företag prisades på gala under tisdagskvällen.

ANNONS
|

Varje höst går tidningen Dagens industri igenom de fyra senaste boksluten för alla svenska aktiebolag som lämnat in sina årsredovisningar till Bolagsverket. På galor runt om i landet utses det snabbaste växande företaget i vart och ett av Sveriges 21 län.

Under tisdagskvällens gala i Göteborg var det bland annat dags att utse Hallands vinnarföretag.

På årets halländska topp-10-lista återfinns fyra Varbergsföretag och ett som är baserat i Falkenberg. Det var det senare, Vårdväskan, som kammade hem vinsten.

Vårdväskan –vars affärsidé är att via sin hemsida sälja färglada arbetskläder, arbetsredskap och liknande till personal inom vården – har ökat sin omsättning med hela 741 procent sedan 2012.

ANNONS

2015 omsatte bolaget 28 miljoner kronor och hade elva anställda.

– Det här är första gången vi verkligen stannat upp och sagt ”bra jobbat” till oss själva. Många gånger tidigare har vi sagt att vi ska fira och köpt en flaska champagne som sedan bara blivit stående i köksskåpet eftersom vi fortsatt jobba i stället, säger Phillip Miller, som driver Vårdväskan tillsammans med Sofi Miller.

För att utses till Gasell krävs bland annat att företaget varit aktivt under fyra hela år, att omsättningen minst fördubblats jämfört med treår tidigare, att omsättningen är högre än 10 miljoner kronor och att företaget har minst 10 anställda. Sammanlagt 26 halländska bolag lever upp till de kriterierna och kan därmed titulera sig Gasellföretag.

LISTA: De växer mest

Här är de tio Hallandsföretag har ökat sin omsättning mest sedan 2012, enligt Dagens Industri.

1. Vårdväskan, Falkenberg.

2. Tofta Snickeri, Varberg.

3. L:a Bruket, Varberg.

4. MA Gruppen i Halmstad, Halmstad.

5. El-ktra, Varberg.

6. MTA Bygg & Anläggning i Halmstad, Halmstad.

7. Prefab Constructioner i Getinge, Halmstad.

8. Turessons Bygg i Varberg, Varberg.

9. Sydskiffer, Halmstad.

10. Bäck Installation, Kungsbacka.

ANNONS