Förhoppningen är fortfarande att hitta en ny ägare till företaget. Bild: Håkan Bergström
Förhoppningen är fortfarande att hitta en ny ägare till företaget. Bild: Håkan Bergström

Falkenbergsföretag i konkurs

Företaget Nordic Tank i Falkenberg har gått i konkurs.

ANNONS
|

I förra veckan meddelade företaget att företagsrekonstruktionen inte skulle fortsätta, och att försöken med att hitta en ny ägare ännu inte lyckats. Därefter har det varit väntat att företaget, som bär på stora skulder och har ett finländskt moderbolag som gått i konkurs, skulle gå in med en konkursansökan. Så har nu skett.

– En konkursförvaltare är utsedd, och det kommer inte att hända så mycket de närmaste dagarna innan han satt sig in i förhållandena, säger Nordic Tanks operative chef Magnus Nielsen.

– Men vi räknar med att han så snart som möjligt undersöker möjligheten att sälja företaget.

ANNONS

Förhoppningen från företagets sida är att konkursen ska leda till det som var målet redan under rekonstruktionsförsöket: att nya ägare tar över och driver verksamheten vidare i någon form.

Enligt Magnus Nielsen finns det intressenter, men företagets stora skulder har varit avskräckande.

Nordic Tank är ett Falkenbergsföretag med gamla anor, som under företagsnamnet Christian Olsson startade i slutet på 1940-talet som tillverkare av järnvägsvagnar och som tidvis hade flera hundra anställda. Företaget, som ligger på Sanddynevägen, har senare under olika ägare utvecklats till tillverkare av transporttankar till lastfordon.

Företaget har närmare 70 anställda som åtminstone tills vidare har sina anställningar kvar; några uppsägningar har ännu inte vidtagits till följd av konkursen.

Advokat Anders Ericson i Falkenberg är utsedd till konkursförvaltare.

ANNONS