Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergsföretag fick bluffaktura

Blanketten är till sin utformning till förvillelse lik en blankett från en myndighet men när mottagaren lyder uppmaningen att skicka in den kommer det en saftig faktura tillbaka.

Ett veterinärföretag i Falkenbergs kommun har på fredagen polisanmält företaget Bolagsupplysningen, med adress i Talinn, för försökt till bedrägeri.

Bolagsupplysningen har redan tidigare i höst uppmärksammats för sin metod att skicka ut en blankett där mottagaren ombeds kontrollera företagsuppgifterna i blanketten, som enligt polisen, är mycket lik deklarationsblanketterna.

Så gjorde också falkenbergsföretaget och skickade sedan tillbaka blanketten så som man uppmanades göra. Men genom att göra detta ingick man sig själv omedvetet in i ett avtal och fick tillbaka en faktura på 4 845 kronor.

Enligt Aftonbladet har liknande blanketter skickats ut till tusentals företag från dels bolagsupplysningen.se och dels nummerupplysningen.se. Många uppfattar det som att blanketten kommer från en myndighet men i själva verket rör det sig om en katalogtjänst och i det finstilta på blanketten framgår, enligt tidningen, att man ingår ett avtal om “förtursexponering”.

Företaget har tidigare granskats av polis men då lades förundersökningen ned. Båda bolagen står med på Svensk Handels varningslista

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här