Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skrea strand är en populär samlingsplats, både för turister och för kommuninvånare, en varm sommardag.
Skrea strand är en populär samlingsplats, både för turister och för kommuninvånare, en varm sommardag. Bild: Ola Folkesson

Falkenbergs kommun är förberedda på turistvågen

Förra sommaren vidtog kommunen åtgärder för att, i en stundande pandemi, tackla den turistvåg som sköljer in över Falkenberg om somrarna. Nu är det dags igen – men startsträckan är kortare.
– Förra sommaren handlade det mycket om att hitta lösningar. Nu har vi lösningarna, säger kommundirektör Lars Fröding.

Destination Falkenberg för den yttre kontakten med invånare och besökare. Informationen är enkel: Håll avstånd och ha respekt.

– På offentliga platser har vi information om hur vi förhåller oss till smittan. Mycket av den informationen är redan på plats, säger Fröding.

Speciellt oroliga för anstormningen av turister är de inte, menar Fröding. Men en viss ängslan gör sig påtaglig vid tanken på fint väder och uteserveringar.

– Vi är i behov av att alla visar respekt för de rutiner och regler som gäller. Vi vet att smittspridningen är begränsad så länge man håller sig utomhus. Våra verksamhetsutövare har visat att de tar ansvar. Företagare ska ha all heder. Det vi ser som ett kvarvarande bekymmer är allmänhetens ansvarstagande. Det blir lätt att man tappar ansvar både för smittan och för varandra när man har berusat sig lite.

Förutom informationsskyltar kommer trängselvärdar att patrullera på stränder, campingplatser och andra platser där människor samlas spontant. Arbetet är redan igång.

– Vi har upprättat ett bra samarbete med polisen. En långhelg är framför oss så det gäller att vi är med. Vi flyttar om en hel del resurser för detta, säger Lars Fröding.

Läs mer: Ny topplista: Halland bästa sommarlandskapet

Läs mer: Smittspridningen i Halland nere på näst lägsta nivån i år

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här