Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs bilstränder ska ses över

Bilstränderna i Ringsegård och Ugglarp kan komma att skyltas helt annorlunda i framtiden om kommunen får förbud mot att uppmana till miljöfarlig verksamhet.

Arkivbild..
Arkivbild..

Bilstränderna i Falkenberg är ständigt i ropet. I början av juli rapporterade tidningen om att boende nära bilstranden i Ringsegård blivit störda av buskörning sedan en tid tillbaka.

"I tisdags eftermiddag när det var folk på stranden och kitesurfare i vattnet körde de som galningar på stranden och i vattnet. Hade inte velat vara ute på brädan då" skrev personen till tidningen då.

Nu kan Falkenbergs kommun komma att behöva se över bilstränderna. Mark- och miljödomstolen har nämligen förbjudit Laholms kommun att främja bilkörning på stranden som är en miljöfarlig verksamhet. Falkenbergs kommun skyltar för bilister på stränderna i Ringsegård och Ugglarp precis som Laholms kommun gjorde, detta var P4 Halland först att rapportera om. Laholms kommun fick plocka ner skyltarna som gav uppfattningen av att det är tillåtet att köra runt på stranden.

"Det här är något som vi kommer att titta närmare på i höst, om domen även träffar oss", säger Niklas Andersson, chef för kultur- fritids- och teknikförvaltningen i Falkenberg, till P4 Halland.

LÄS MER: Gärna bilfritt – men först en rejäl infrastruktursatsning

LÄS MER: Polisen har uppmärksammats om buskörning på stranden

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här