Förutom att ratta Falkenbergs sparbank som vd ska Göran Bengtsson framöver sitta med och ta beslut i storbanken Swedbanks styrelse.
Förutom att ratta Falkenbergs sparbank som vd ska Göran Bengtsson framöver sitta med och ta beslut i storbanken Swedbanks styrelse. Bild: Dick Gillberg

Falkenbergare invald i Swedbanks styrelse

Nu är det klart att Göran Bengtsson, 52, tar en plats i Swedbanks styrelse. Falkenbergs sparbanks vd blev invald på Swedbanks årsstämma i förra veckan. – Det här ska bli intressant, säger han

ANNONS
|

Valberedningen, där Swedbanks största ägare sitter med, nominerade Göran Bengtsson till en styrelseplats redan i januari.

LÄS MER:Göran Bengtsson nominerad till Swedbanks styrelse

Årsstämman hölls i Stockholm och många var med på videolänk på grund av coronapandemin.

– Jag var bara åhörare. Den enda styrelseledamoten som var på plats var Göran Persson (tidigare statsminister, red anm), berättar Göran Bengtsson, som satt i sitt kontor på sparbanken i Falkenberg och följde stämman.

Framöver tror han att det som bankerna i Sverige kommer att jobba med nästa år och i år har med coronapandemin att göra på ett eller annat sätt.

– Den här gången upplever vi att finansbranschen kan vara en del av lösningen på problemet. Banker kan vara med och hjälpa till och hitta ekonomiska lösningar under coronakrisen.

ANNONS

Görans Bengtssons nuvarande uppdrag är som vd för Falkenbergs sparbank och styrelseledamot i kommunala bolaget Destination Falkenberg AB.

Tidigare har han varit regionkreditchef i Swedbank mellan 2007 och 2012 och företagschef i Sparbanken Sjuhärad mellan 2002 och 2007.

ANNONS