Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två män från Falkenberg åtalas för tobaksstölder. Obs: Bilden är en illustration och har inget med händelserna i artikeln att göra. 

Falkenbergare i stor tobakshärva

33-åringen från Falkenberg och hans kumpaner stal tobak för drygt 130 000 kronor runt om i Sverige.

Ligan slog till under några veckor i oktober och november. 33-åringen och en 26-åring medverkade enligt åtalet vid alla fyra tillfällen.

Stöldturnén började tillsammans med en tredje man – en 37-åring från Falkenberg – på en bensinmack utanför Åmål, där man stal tobak för 20 000 kronor. 

Ett par veckor senare stal 33-åringen och 26-åringen, enligt stämningsansökan, cigaretter och snus för 50 000 kronor i Munkedal. Den 15 november kom de över tobak för 33 000 kronor på en mack i Bengtsfors, för att några dagar senare stjäla för 30 000 i en spelbutik i Kalmar.

Nu åtalas alla tre vid Varbergs tingsrätt. 33-åringen förnekar samtliga anklagelser, medan hans 26-årige medbrottsling erkänner stölderna i Kalmar, Munkedal och Åmål. 

37-åringen från Falkenberg erkänner stölden i Åmål. Han åtalas också för medhjälp till stöld för att ha hyrt en bil i Falkenberg som sedan användes vid Kalmarstölden. Han bekräftar där händelseförloppet, men förnekar brott.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här