Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Halländska ombuden från vänster: Margit Bik, Jeanette Qvist, Annita Asplid, Johan Tolinsson, Ros-Marie Edlund, Per Svensson, Kristina Johansson och Micael Arnström.

Falkenberg satte avtryck på S-kongressen

S-kongressen i Göteborg slutade lyckligt för politikerna i Falkenberg. Deras motion om nollvision för mäns våld mot kvinnor gick igenom på alla punkter.

– Det känns fantastiskt, jättebra och viktigt. Vi är jättenöjda och beredda att prioritera detta samhällsproblem. Ulla Linden, medlem i partiet, skrev motionen, berättar Per Svensson (S), oppositionsråd i Falkenbergs kommun. 

Motionen gick igenom på alla fyra punkter: 1) anta en nollvision för mäns våld mot kvinnor. 2) Att verka och säkra långsiktig finansiering av kvinnojourens verksamheter. 3) Att verka för att intensifiera det förebyggande arbetet. …4) att ställa högre krav på varje kommun och ge garanti för varje kvinna som söker hjälp för våld.

– Det är viktigt att vi som feministiskt parti inte accepterar att mäns våld mot kvinnor förekommer. Vårt mål är att det helt ska försvinna. Det är höga mål och det innebär att man får prioritera det högt. Det är ett stort samhällsproblem, säger Per Svensson.
För att målen ska uppnås kommer det krävas förebyggande arbete för ett mer jämställt samhälle.

– Det handlar om mäns attityd mot kvinnor, välfungerande kvinnojour och att enkelt kunna få skyddat boende.

Vad tror du om möjligheterna till att nå målen om nollvision? 
– Jag tror det är möjligt. Vi förbjöd barnaga för ganska länge sedan och i dag är Sverige en av länderna där barnaga inte är vanligt förekommande och inte socialt acceptabelt. Så det finns exempel på att det går att göra det socialt oacceptabelt. Vi måste göra det lättare för familjer och kvinnor att komma ur våldet. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här