Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Falkenberg prisad sommarstad – nu ska badsäsongen coronasäkras

Falkenberg har blivit utsedd till Hallands bästa sommarstad. Nu pågår arbetet med att ta fram idéer om hur man ska förebygga trängsel på stränderna i sommar.
– Det klart att det kommer att bli en annorlunda sommar, säger Fredrik Janson, VD för Destination Falkenberg.

I en tävling som anordnades av sajten Reseguiden utsågs Falkenberg till den femte bästa sommarstaden i Sverige och till den bästa i Halland. Fredrik Janson förklarar vad det är som lockar med Falkenberg.

– Vi försöker jobba mycket med "Värdskap". Vi ser det som nyckeln till vår framgång. En annan faktor är att folk känner sig sedda. Fördelen med Falkenberg är att det är en relativt liten kommun och folk samarbetar och hjälps åt, säger Fredrik Janson och fortsätter:

– I Falkenberg finns många destinationer. Det finns fantastiska entreprenörer i Falkenberg och det är dem som sätter Falkenberg på kartan. Vi har många campinggäster och stora motorer som driver turismen som till exempel Gekås och Vallarna. Vi har också en mångfald då vi har många stränder och insjöar.

– Vi försöker jobba mycket med kundfokus och gästfokus. Känner sig gästerna sedda när dom kommer hit vinner vi mycket på det.

Men det finns en osäkerhet inför sommaren. Coronapandemin påverkar turistnäringen då Folkhälsomyndigheten avråder från resor längre än två timmar hemifrån. Det innebär utmaningar för sommarstaden Falkenberg.

– Den tredje juni skall Folkhälsomyndigheten komma med nya rekommendationer angående resor och campingar. Det klart att det kommer att bli en annorlunda sommar men vi ska göra den så bra som möjligt. Vi ska fortsätta jobba med värdskapet, säger Fredrik Janson och fortsätter:

– Vi har nyss börjat jobba med hur vi skall förebygga trängsel på stränder. Kultur och fritid äger frågan men processen är igång.

Fredrik Janson är dock inte nöjd än. Flera framtida projekt planeras.

– Vi har ett par riktigt bra spännande projekt på gång. Vi kommer fortsätta att titta mycket på naturturismen och matutbudet men mer information kommer inom två veckor.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här