Per Svensson (S), betonar att Halland är inne i ett allvarligt läge när det gäller coronapandemin och nu förbereder kommunen en rad åtgärder i samband med de lokala råd som införts i länet.
Per Svensson (S), betonar att Halland är inne i ett allvarligt läge när det gäller coronapandemin och nu förbereder kommunen en rad åtgärder i samband med de lokala råd som införts i länet. Bild: Håkan Johansson

Falkenberg planerar för skärpta åtgärder i kommunen


– Vi kommer genomföra kraftiga åtgärder för att minska smittspridningen, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande. En rad stramare åtgärder för Falkenbergs kommun presenterades på onsdagen.

ANNONS
|

I Varbergs kommun planeras för en tillfällig nedstängning efter att det införts lokala restriktioner i länet för att bromsa spridningen av corona. Fokus kommer ligga på att hålla förskola, grundskola och omsorg öppet, mycket annat stängs troligtvis ner.

Även i Falkenberg är arbetet i full gång med att informera om hur kommunen agerar med anledning av de skärpta restriktionerna.

– Vi jobbar för högtryck här för att komma med information om hur vi ska göra i Falkenbergs kommun, säger Per Svensson under onsdagsförmiddagen. Som inte använder sig av just ordet nedstängning.

– Utan att gå in på för mycket detaljer innan allt är klart så kommer vi genomföra kraftigare åtgärder. Vi kollar på de sista detaljerna nu.

ANNONS

Per Svensson betonar att läget nu är allvarligare än det var i våras.

– Det är bara att titta på siffrorna över smittspridningen. Om inte vi agerar nu kommer våra svagaste i samhället att drabbas. Det handlar om att stoppa smittspridningen och det är helt klart kraftigare åtgärder nu än i våras.

Strax efter lunch meddelade både Falkenberg och Varbergs kommun om de åtgärder som genomförs i samband med de lokala råden, sändningarna ser du i länkarna nedan:

TV: Per Svensson (S) om verksamheterna i Falkenberg som stängs ner

TV: Varbergs kommundirektör Carl Bartler om nya åtgärderna

LÄS MER:Kommunen förbereder tillfällig nedstängning

LÄS MER:Liverapport: Senaste nytt om coronaviruset i Halland

LÄS MER:Så är coronaläget i Falkenbergs omsorg

ANNONS