Hallands Nyheter träffade deltagarna på Falkenbergs Brukshundsklubb inför agility-SM.
Hallands Nyheter träffade deltagarna på Falkenbergs Brukshundsklubb inför agility-SM.

Falkenberg kammade hem flera medaljer i SM

Det blev ett gäng medaljer för Falkenbergs Brukshundsklubb i helgens agility-SM i Östersund, trots mästerskapets nya regler.

ANNONS
|

– Det gick jättebra för Falkenbergs del. Vi hade flera som kvalificerade sig till final, och vi är stolta över deras prestationer, säger Rebecka Wennersten, sammankallande på Falkenbergs Brukshundsklubbs agilitysektor.

Johan Eriksson, Hanna Wennersten, Maria Ljungdahl och Rebecka Borglund från Falkenbergs Brukshundsklubb gick alla till final, och Rebecka Borglund vann ett individuellt silver i storleksklassen XS.

Nytt för i år var mästerskapets kvallopp. När en deltagare kvalificerat sig till final nollställdes alla resultat, till skillnad från tidigare år då loppens resultat lagts ihop. Rebecka Wennersten berättar att Falkenberg kommer ta med sig vissa lärdomar av det nya upplägget inför framtiden.

ANNONS

En viktig del av agility-SM är lagtävlingarna, där flera deltagare från Falkenberg tävlar över klubbgränserna. Rebecka Borglund, Jocke Tangfelt och Maria Ljungdahl tog medalj med sina lag.

Jocke Tangfelt tävlade i lag tillsammans med tre kompisar från andra delar av Sverige.

Hur gick det på SM tycker du?

– Jodå, det var helt okej. Jag är nöjd och det är kul att ta medalj, men man hade ändå hoppats på guld, säger han.

Nu laddar Jocke Tangfelt och hans två hundar om inför det nordiska mästerskapet i augusti. Han är dessutom första reserv till världsmästerskapet, men det återstår att se vad som händer.

ANNONS