Bo Anders Antonsson, vd Falkenberg Energi.
Bo Anders Antonsson, vd Falkenberg Energi. Bild: Ola Folkesson

Falkenberg Energi redovisar vinst på 41,7 miljoner

Det har varit ett lyckat år för kommunala Falkenberg Energi, Feab, konstaterar vd Bo Anders Antonsson när 2019 summeras.
– Det här året kommer vi väl aldrig slå igen, konstaterar han.

ANNONS
|

Främst syftar Bo Anders Antonsson på att företaget prisats både som Årets Hållbarhetsföretag av företagarna i Falkenberg. Samtidigt som man dessutom prisats av Svensk Kvalitetsindex för att ha Sveriges nöjdaste företagskunder inom elhandel.

Samtidigt kan företaget glädjas åt att man har de billigaste fjärrvärmepriserna i Halland och redovisar en vinst på 41,7 miljoner kronor. Företagets näst bästa resultat någonsin.

– Vi har ju gått från att ha de näst högsta fjärrvärmepriserna i landet 2011 till att ha bland de 15 procent billigaste priserna i Sverige just nu. Så det känns såklart jätteroligt och vi har haft många nya anslutningar under året, säger Bo Anders Antonsson.

ANNONS

Resultatet är en knapp försämring från förra året då vinsten låg på 47 miljoner. Utdelningen till kommunen hamnar på 25 miljoner kronor före skatt.

– Mycket av resultatet beror ju på väder och vind samtidigt som de milda vintrarna påverkar på sitt sätt. Samtidigt kan man konstatera att det kommer att bli betydligt svårare att nå de här vinsterna i framtiden, säger Bo Anders Antonsson och fortsätter:

– Väldigt enkelt förklarat så kommer det en ny intäktsmodell för elnätsbolagen för 2020 - 2023 och det finns ju regler för hur mycket elnätsbolagen får tjäna. Därför kommer vi att få sänka våra elnätstariffer, det rör sig om sänkningar på tio procent. Det blir såklart bra för kunderna men innebär nya utmaningar för oss.

ANNONS