Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Styrkebesked. Trots närheten till Gekås har Falkenberg lyckats öka omsättningen i centrum procentuellt mer än någon annan stad.

Falkenberg bäst i landet på att utveckla centrum

Falkenbergs stadskärna har bäst tillväxt i landet, enligt en färsk undersökning. Satsningen på centrumutveckling börjar uppenbarligen ge resultat.

Rapporten heter Cityklimatet och har gjorts av analysföretaget WSP för perioden 2015-2016 på uppdrag av Fastighetsägarna.

Undersökningen görs i ett urval städer för att få ett tvärsnitt av utvecklingen i landets stadskärnor. Den här gången omfattar rapporten 52 städer. 

Fyra av fem stadskärnor visar en positiv tillväxt. Det är främst en ökad omsättning inom dagligvaruhandeln, till exempel livsmedel, apotek, systembolag, och kafé- och restaurangnäringen som ligger bakom ökningen. 

Falkenberg har varit med tidigare men aldrig hamnat på topp tio. Nu tar man plötsligt ett skutt upp på förstaplatsen med en omsättningsutveckling på 9,4 procent före Skara (9,2) och Ängelholm (7,6).

Av övriga halländska städer som undersökts hamnar Varberg på nionde plats (6,0) och Halmstad på 36:e plats (2,3). Sämst omsättningsutveckling av de undersökta citykärnorna i landet hade Uddevalla (- 2,4).

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här