Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenberg är Hallands bästa sommarstad

Det har skett ett regentskifte på den halländska sommarstadstronen. Falkenberg har rankats högst av de halländska städerna, men räcker ändå inte riktigt till i tävlingen om Sveriges bästa sommarstad.

När Sveriges bästa sommarstad ska utses brukar man kunna hitta de halländska kustpärlorna högt upp på topplistan. Halmstad har ofta tagit de bästa placeringarna av de halländska städerna, men nu har ett maktskifte skett. När årets sommarstad 2020 utsåg visade det sig att Falkenberg hölls högre av de som röstade och knep en femteplats totalt. Halmstad återfinns först på plats sju.

Tävlingen avgjordes genom en omröstning som sajten Reseguiden höll i. 13 153 personer röstade i tävlingen.

Årets bästa svenska sommarstad är i stället Västervik. Den flerfaldiga tidigare mästaren Kalmar hittar vi på andraplatsen.

– Den mest spännande förändringen är att Västervik tagit över i toppen från Kalmar. Västervik är en härlig sommarstad och en mycket värdig vinnare, säger Michael Blaxland, vd på resesajten Reseguiden, i ett pressmeddelande.

Falkenberg och Halmstad är Hallands enda bidrag på topp tio-listan.

– Det här är städer som lyckas skapa engagemang både bland besökare och sina egna invånare, säger Michael Blaxland om topp tio-städerna.

Fakta: Sveriges tio bästa sommarstäder 2020 (förra placeringen inom parentes)

1. Västervik (3)

2. Kalmar (1)

3. Härnösand (2)

4. Karlskrona (5)

5. Falkenberg (8)

6. Motala (ny)

7. Halmstad (4)

8. Helsingborg (ny)

9. Göteborg (10)

10. Mariestad (9)

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här