Utredningen kring ett större bråk på Falkagård närmar sig sitt slut.
Utredningen kring ett större bråk på Falkagård närmar sig sitt slut. Bild: Dick Gillberg

Falkagårdsbråket: ”Det har eskalerat mellan familjerna”

De två männen som utövat mest våld i samband med ett större familjebråk på Falkagård är nu släppta ur häktet. – Förhoppningsvis ska det inte påverka utredningen, säger åklagare Jon Lindahl.

ANNONS
|

Den 2 oktober urartade ett större bråk mellan två olika familjer boendes på området Falkagård i Falkenberg. Sex polispatruller fick i fyra timmar lugna situationen den kvällen.

Exakt vad som ligger bakom bråket är inte känt. En av familjerna består av två vuxna och två barn som alla är målsägande i fallet. De är alltså inte misstänkta för något brott. De ska däremot ha blivit utsatta för bland annat misshandel, grovt olaga hot och övergrepp i rättssak i samband med bråket i oktober men även under november.

– Jag har en bra bild vad som hänt. Det har urartat på något sätt och eskalerat mellan familjerna, säger åklagare Jon Lindahl.

ANNONS

Släpptes ur häktet efter nästan en månad

Vid en större razzia mot flera olika adresser i Falkenberg och även i Skåne i början av december greps ett flertal personer misstänkta för inblandning i bråket. En man i 30-årsåldern häktades då han misstänks för misshandel, grovt olaga hot, hemfridsbrott och övergrepp i rättssak.

Men den 30 december släpptes han på fri fot.

– Han har erkänt ganska mycket och då var häktningsskälen inte så starka, säger Jon Lindahl.

Mannen säger i en utredning av frivården att han är ångerfull, att han agerat på sina känslor och att han inte borde blandat sig i konflikten. Dessutom uppger han att han ändrat uppfattning om mannen i målsägandefamiljen och att han inte hyser något agg mot honom längre.

Även en man i 20-årsåldern satt häktad en period. Han släpptes i mellandagarna efter att ha överklagat till hovrätten.

Inblandade har valt att prata

Därmed finns det ingen frihetsberövad i utredningen men totalt sju personer misstänks för brott i familjebråket.

– Det är många brott och vissa är mer svårutredda än andra. Framgångsfaktorn i det här fallet är att vi har personer som vill prata, säger Jon Lindahl.

Hur påverkas du av att samtliga personer är på fri fot?

– Förhoppningsvis inte alls, jag hoppas att utredningen kan flyta på bra ändå. Vi har kommit ganska långt i det här, säger han.

ANNONS

Det återstår fortfarande analys av telefontömning och ett antal förhör med inblandade. Jon Lindahl tror att utredningen kan vara i hamn om en dryg månad och att han då kan väcka åtal.

ANNONS