Ida Fritiofsso och Oscar Buvari startade en Facebookgrupp som fått stor spridning.
Ida Fritiofsso och Oscar Buvari startade en Facebookgrupp som fått stor spridning. Bild: Privat

Facebookgruppen ”Månadsutmaningar 2021” fick oväntad spridning

Att hålla nyårslöften kan vara svårt. Paret Oscar Buvari och Ida Fritiofsson har hittat en annan lösning i form av månadsutmaningar - och intresset har varit stort.

ANNONS
|

Oscar Buvari från Falkenberg och sambon Ida Fritiofsson med rötter i Laholm träffades under studietiden i Jönköping. Inför år 2020 diskuterade paret nyårslöften, men båda delade bilden av att de var svåra att hålla.

— Vi tänkte att om vi har en utmaning varje månad så kanske det blir enklare och roligare. När vi kom igång tyckte vi att det var kul och givande, så vi tänkte att vi kunde starta upp en Facebookgrupp för att se om andra ville vara med i år, säger Ida Fritiofsson.

Sagt och gjort. I mellandagarna startade de tillsammans med Idas syster Frida Fritiofsson gruppen ”Månadsutmaningar 2021”. Och intresset har varit stort - i skrivande stund har Facebookgruppen 2 700 medlemmar.

ANNONS

— Vi hade inte förväntat oss att den skulle få en sådan spridning, det känns jättekul. Vi visste inte att det fanns så stort behov av att få nyårsutmaningar upplagda på ett annat vis, säger Ida Fritiofsson.

Syftet med gruppen är att människor ska skapa sig bättre vanor och utmaningarna innefattar kategorier som miljö, hälsa och mental hälsa. I januari består utmaningarna av skärmfria kvällar, att ta kontakt med någon man bryr sig om varje vecka och pulshöjande aktiviteter vid tre tillfällen i veckan. Medlemmarna väljer själva om de vill ägna sig åt en eller flera utmaningar.

— Vi har själva en utmaning var. Jag har valt att ha skärmfria kvällar denna månaden och Oscar har valt att ta kontakt med någon man bryr sig om varje vecka. Det är ju bra att visa lite extra omtanke nu under corona, säger Ida Fritiofsson.

Vilka utmaningar det blir månaderna framöver är inte helt fastställt.

— Vi vill gärna få in olika kategorier och tar emot förslag från våra medlemmar, avslutar Ida Fritiofsson.

ANNONS