Försvunna kvinnan vilar ut

Efter tre dygn ute i terräng återhämtar sig nu kvinnan, som försvann förra tisdagen, på sjukhus.

ANNONS
|

Den 83-åriga kvinnan, som försvann från sitt hem utanför Fagered, återfanns av militär i fredagseftermiddag - omkring en halv kilometer från bostaden.

– Hon kunde inte röra på sig själv men i övrigt var hon vid relativ god vigör, pratglad och svarade på frågor, säger Henrik Axelsson, räddningsledare.

Hon kördes direkt till lasarettet för undersökning. Exakt var hon befunnit sig under de dryga tre dygn hon varit borta är ännu oklart.

– Hon säger själv att hon varit i närheten. Inledningsvis bedömer jag att hon har hittat och vetat var hon har varit någonstans. Men när man är borta i terräng så länge är det klart att det efterhand övergår i förvirring, säger Henrik Axelsson.

ANNONS

Kvinnans anhöriga tog med lättnad emot beskedet att hon är återfunnen.

– Hon är på sjukhuset nu för att återhämta sig. Det är klart hon är jättetrött och har inte ätit och druckit på tre dagar. Hon är en liten tanig dam så hon hade inte så mycket att ta ut av. Men hon verkar vid gott mod så det är skönt. Vi bara avvaktar nu på att hon ska pigga på sig, säger dottern Annette Carlsson.

Polis, militär och Missing people deltog i sökandet som varade i tre dygn. Annette Carlsson är tacksam för all hjälp familjen fått.

– Alla har gjort ett makalöst jobb. Det har varit ett stort engagemang från allmänheten och grannar. Där ser man att när det väl klämmer till så är alla varandra ganska nära. Det går inte att förstå hur maktlös man känner sig när någon försvinner.

Läs också:

Försvunna kvinnan hittad vid liv

Ännu inga spår efter försvunna kvinnan

Kvinnan saknad sedan i tisdags

ANNONS