Första bilderna från nya lägenheterna i kvarteret Hjulet i Falkenberg

Kvarteret Hjulet i Falkenberg har fått sina första hyresgäster. 33 av totalt 124 lägenheter blev inflyttningsklara i slutet av januari.
– Uthyrningen har gått jättebra, vi har tio procent kvar att hyra ut i den sista etappen, säger David Johansson på Solidhus.

ANNONS
|

Västkuststugan är känt för sina stugor och sin husproduktion. Men bolaget har gått in en annan fas med andra större projekt, vilket kvarteret Hjulet med sina nio våningar är ett exempel på.

– Hjulet blir som ett litet landmärke i Falkenberg, så det är spännande, säger David Johansson och fortsätter:

– Nu får besökare ett helt annat intryck när de kommer in till centrum, istället för den grusparkering som låg här tidigare.

Hjulet ligger nära Argus i Falkenberg

Omkring 300 miljoner kronor ligger budgeten på och resan till målet har pågått i tio år. Entreprenör i byggprojektet har Peab varit.

HN har fått titta in i en av lägenheterna på 83 kvadratmeter. Det är vita väggar och parkett på golven.

ANNONS

Lägenheten har två balkonger åt olika väderstreck. En mot Argus och en mot innergården. Det ger ett trevligt ljusinsläpp.

– Vi har en takhöjd i lägenheterna på 2,6 meter. Hyrorna ligger något lägre i jämförelse med andra nybyggda lägenheter, berättar David Johansson.

I kvarteret Hjulet kostar paradvåningen, en fyra högst upp med utsikt över staden, cirka 12 000 kronor i månaden. Standardlägenheten på tre rum och kök ligger på cirka 9000 kronor.

– Det känns inte som att spekulanterna har varit negativa till hyressättningen.

Kan ta hiss till Gallerian

Från gården går det att med hiss ta sig ned inomhus till Gallerian. I våningsplanen ligger det en matta, istället för det vanliga stengolvet som brukar finnas i hyreshus.

Linus Brorsson, 22 år från Mjöbäck, har nyligen flyttat in i sin tvårummare på 60 kvadratmeter och har en månadshyra på 7700 kronor.

– Falkenberg är en härlig stad och nu kommer jag att ha nära till både jobb och strand. När den här möjligheten kom så nappade jag direkt.

David Johansson tror att en av anledningarna till att hyresrätterna har gått så lätt att hyra ut, är att de ligger centrumnära. Nu blir det Västkuststugans förvaltningsbolag, Solidhus, som kommer att ta hand om lägenheterna.

ANNONS

– I dagsläget har vi 150 lägenheter och med Hjulet får vi ytterligare 124 stycken, säger han.

ANNONS