Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vi hoppas såklart att det ska bli möjligt och att processen kan bli klar snabbt", säger Håkan Johansson, Ekängengruppen, om att en ny detaljplan kan möjliggöra en ny förskola på Hjortsberg.

Förskoleplaner på Hjortsberg finns kvar

En ny detaljplan kan möjliggöra en ny förskola på Hjortsberg.

– Vi hoppas såklart att det ska bli möjligt och att processen kan bli klar snabbt, säger Håkan Johansson, Ekängengruppen.  

Det blev nej till flerbostadshus men ja till förskola, i alla fall om kommunstyrelsen beslutar enligt förslag från kommunstyrelsens arbetsutskott. Beslutet handlar om en ansökan från Förenade Fastigheter i Hjortsberg AB, som ägs av Ekängengruppen och SK Bygg, i vilken man vill ändra användningen av en fastighet till förskola och flerbostadshus. 
– Planerna för en förskola finns kvar och det känns positivt att det ser ut att bli ett beslut för att en ny detaljplan tas fram.  Vi hoppas att gången ska gå smidigt men det är väl rimligt att tro att det rör sig om ett par år, säger Håkan Johansson, Ekängengruppen. 

Fastigheten med beteckning Hjortsberg 3:32 angränsar till ett naturområde vars värden anses höga, vilket tagits i beaktande i beslutet. Fastigheten på 5 000 kvadratmeter ansågs också för liten för att kombinera bostäder och förskola. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här