Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Förskoleklass skjuter upp egen raket

Måndagen var en ovanlig dag för barnen på Kristineslätts Förskola. Deras egengjorda raket sköts upp i luften med hjälp av Skanskas lyftkran.

Kristineslätts förskola har arbetat med tema rymden sedan augusti förra året, med inspiration från boken "Pelle på planetfärd". 
– Vi frågade vad barnen tyckte var roligast med boken och de var mest intresserade av raketer, berättar förskolelärare Agnetha Malmgren.

Redan i januari började klassen Äventyret göra ritningar och planera bygget för raketen. Sedan dess har arbetet varit i full gång.
– Raketen har varit rolig att bygga, klistra med tidningspapper har varit roligast, säger Linnéa Andersson, fyra år. 

Förskoleläraren Linda Åhlén förklarar att klassen pratat mycket om hur de ska gå tillväga för att bygga en raket och lärt sig om byggteknik.
– Den har varit svår att bygga, det har varit mycket jobb. Det var inte så roligt att den lyftes så lite, berättar Gustav Buer, fem år.

Tanken var att Skanskas lyftkran skulle lyfta raketen ända upp till kranens topp men måndagens regn och blåst påverkade raketens färd, som blev kortare än väntat. 
– Vi har fått plasta in raketen i gladpack hela morgonen så den inte tar skada av regnet, säger Agnetha Malmgren. 
Trots ett kortare lyft var det många glada barn på plats för att se händelsen. Tillsammans räknade barn, förskolepersonal och personal från Skanska ner till raketens avfärd. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här