Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Om föräldrarna inte jobbar ska barnen vara hemma och inte på förskolan meddelar Falkenbergs kommun. Bild: Larsen, Håkon Mosvold

Förskolebarn uppmanas att stanna hemma

Barn till föräldrar som är hemma och som vanligtvis går i förskola 15 timmar i veckan ska stanna hemma meddelar Falkenbergs kommun som också beslutar att stänga öppna förskolor.

Med anledning av coronaviruset vill Falkenbergs kommun att barn som har föräldrar som är föräldralediga eller arbetssökande och då har möjlighet att stanna hemma från förskolan ska göra det. Det beslutet tog Barn- och utbildningsförvaltningen under måndagen och det gäller från och med onsdagen den 18 mars.

Anledningen är att förskolorna behöver prioritera omsorg för barn till föräldrar som arbetar och studerar. Då kommer de familjerna som vanligtvis har barnen på förskolan 15 timmar i veckan inte att behöva betala någon avgift för den tiden barnen är hemma.

Samtidigt har förvaltningen också beslutat att den öppna förskolan på Familjecentralen Skogstorp och Gullvivans öppna förskola ska hålla stängt från och med tisdagen den 17 mars för att förhindra smittspridning av coronaviruset.

Stängningen av den öppna förskolan på Familjecentralen Skogstorp påverkar inte annan verksamhet som bedrivs på Familjecentralen.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här