Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Janne Andersson på 2Entertain vågar inte ropa hej ännu när det gäller höstens och vårens föreställningar på olika arenor. Men han är optimist när det gäller farsen på Vallarna nästa sommar.
Janne Andersson på 2Entertain vågar inte ropa hej ännu när det gäller höstens och vårens föreställningar på olika arenor. Men han är optimist när det gäller farsen på Vallarna nästa sommar.

Försiktig optimism efter publikbesked

– Ingen ljusning. Men en ljusglimt i höst, kommenterar 2Entertains vd Janne Andersson som i alla fall är övertygad om att farsen kommer att kunna spelas nästa sommar.

Han har inte slagit kullerbyttor eller hjulat runt av glädje över tisdagens besked om att regeringen öppnar för lättnader på 50-regeln vid publikevenemang. Osäkerheten är fortfarande stor om smittoläget skulle förvärras. Men det betyder att situationen inte är lika kolsvart som för bara någon vecka sedan.

– Från att ha helstängt överallt kan vi i alla fall öppna på tre arenor i så fall. Till exempel göra julshowen med Måns Zelmerlöw och Per Andersson på Hamburger börs. Vi släppte 6000 biljetter i fredags och de tog slut med en gång. Det finns ett enormt köpsug hos kunderna nu. De längtar efter att uppleva saker, konstaterar Janne Andersson.

Bättre än att stå stilla

2Entertain ska även spela jullovsteater på Intiman i Stockholm och Lisebergsteatern i Göteborg till att börja med.

– Det är samma sak där med att det ska vara en meter mellan sällskapen. Just nu får bara två personer sitta ihop men vi får hoppas att det ändras. Det är ju konstigt om tio personer som sitter ihop på en restaurang och äter inte får sitta ihop på en teater. Men nu kommer vi i alla fall igång. Det är bättre än att stå stilla.

Mer osäkert är det ännu med de stora produktioner som bolaget planerar för i vår.

– Det är vanskligt att lägga upp tio miljoner för att starta upp en produktion som kanske inte blir av. Där kommer vi att vara försiktiga och följa utvecklingen mycket noggrant innan vi trycker på startknappen.

Däremot är han övertygad om att farsen på Vallarna kommer att kunna spelas i sommar.

– De har sagt att de vill ha en successiv öppning och öppnar man för 500 inomhus nu är förutsättningarna utomhus till sommaren mycket större. Dels borde man ha fått ordning på smittoläget och dels vara igång med vaccinering, menar Janne Andersson.

Inställda mässor

Falkhallen har inte haft några större evenemang sedan förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer trädde i kraft 29 mars.

– Vi har till exempel fått ställa in konserter, gymnasiemässan, sparbanksdagen och dryckesmässan. Jag har inte hunnit sätta mig in i ännu vad de nya direktiven kan innebära. Men det kanske öppnar upp lite mer nu, säger Erika Svensson på kultur-, fritids- och teknikförvaltningen.

Hon noterar i alla fall att några mindre arrangemang i blackboxen är på gång och att höstens träningar är ungefär som vanligt när det gäller volleyboll, bordtennis och dans.

– Men det är upp till de enskilda arrangörerna som hyr arenan att se till reglerna följs.

Föredrar stående publik

Ulf Dahlgren på Rootsy tror inte att det här betyder så mycket för deras del. Helgens två konserter med Our Man In The Field spelas inför 50 personer per kväll eftersom de nya direktiven gäller från 15 oktober.

– Vi kanske kan ta in 100 personer med sittande publik. Kanske lite fler med ståbord om det blir tillåtet. Vi tycker att viss musik passar bättre med en stående publik, säger Ulf Dahlgren.

LÄS MER: Akut! med stort A och utropstecken i upplevelsebranschen

LÄS MER: Kraftigt ras för nöjesbolaget Moment Group

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här