Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Förlängd säsong för ishallen?

Ishockeyn och konståkningen i Falkenberg växer. Därför vill man förlänga säsongen med en månad för att ge plats åt alla barn och ungdomar som vill röra på sig.

Falkenbergs hockeyklubb och Falkenbergs konståkningsklubb har gemensamt bett om att få börja i vecka 30 i stället för vecka 34 i höst. Kultur-, fritids- och tekniknämnden är positiv till förslaget.

– Framför allt konståkningen har behov av mer istid. De har ökat enormt och har kö till sin verksamhet, säger nämndens ordförande Georgia Ferris (KD).

– Vi jobbar för att hitta utrymme för det här i budgeten. Det är viktigt att stötta föreningar som vänder sig till barn och ungdomar. Att ge möjlighet till träning i stället för inställda tävlingar till följd av pandemin.

Falkenbergs ishall har blivit populär att hyra även av föreningar från andra kommuner. Mölndals konståkningsklubb har till exempel hyrt in sig nästan varje sommar sedan hallen invigdes 2009.

Problemet är att ishallen är väldigt dyr i drift. Att förlänga säsongen innebär 70 000 kronor i merkostnader som nämnden hoppas kunna lösa.

LÄS MER: Ny utrustning lockar nya grupper till ishallen

LÄS MER: Nu är Falkenbergs hockey tillbaka på is för seriespel

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här