ANMÄLD. Kings Hills konkurs förra året föregicks av några märkliga veckor. Nu har en anmälan mot före detta ägaren lämnats in till Ekobrottsmyndigheten.
ANMÄLD. Kings Hills konkurs förra året föregicks av några märkliga veckor. Nu har en anmälan mot före detta ägaren lämnats in till Ekobrottsmyndigheten.

Före detta krogägare anmäld

Ägaren bakom den tidigare restaurangen Kings Hill har efter konkursen förra året anmälts till Ekobrottsmyndigheten.

ANNONS
|

Det var i början av sommaren som restaurangen Kings Hill på Storgatan försattes i konkurs. Krogen hade då över 2,7 miljoner kronor i obetalda leverantörsskulder och skatter.

Konkursen är nu slutförd och konkursförvaltaren har lämnat sin förvaltarberättelse. Av den framgår att ekonomisk redovisning saknas helt för tre månaderna som föregick konkursen.

– Det kan finnas olika anledningar. Antingen finns det ingen bokföring eller så vill man inte visa den, säger konkursförvaltare Johan Hermansson som anser att den före detta bolagsägaren bär ansvaret för bristerna.

Ärendet är överlämnat till Ekobrottsmyndigheten som dock inte vill svara på om en förundersökning har inletts.

ANNONS

"Jag kan bekräfta att det har kommit in en anmälan. Men åklagaren vill tyvärr inte kommentera någon eventuell förundersökning eller brottsmisstankar, säger Niklas Ahlgren, presskommunikatör på Ekobrottsmyndigheten.

Konkursen föregicks av märkliga turer. Veckorna innan konkursen gjorde en annan person ansatser att ta över verksamheten. Övertagandet gick dock aldrig igenom. Ägaren lämnade in ansökan om konkurs, en ansökan som utan framgång överklagades bara timmar några timmar efter att den lämnats in.

Under samma tidperiod sågs personer med kopplingar till ett känt mc-gäng både utanför och i lokalerna på Storgatan, bekräftar Falkenbergspolisen.

Restaurangen övertogs bara veckor efter konkursen av tidigare anställda som nu driver verksamheten vidare under nytt namn.

HN har varit i kontakt med den före detta ägaren som dock inte vill kommentera vare sig misstankarna om bokföringsbrott eller märkligheterna som föregick konkursen.

– Nej, jag avstår. Det är för känsligt, säger han.

ANNONS