Konditoriet fick nya markeringar då deras egna var för små.
Konditoriet fick nya markeringar då deras egna var för små. Bild: Angelica Edvardsson Edin

För trångt på Gööks konditori

Gööks konditori lever inte upp till de nya reglerna för att minska spridningen av covid-19. Borden står för tätt och trängsel uppstår vid kaffet och kassan enligt Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

ANNONS
|

För trångt mellan borden och trängsel för de som hämtar kaffe och köar till kassan, det är Miljö- och hälsoskyddsförvaltningens dom efter en oanmäld inspektion hos Gööks konditori i centrala Falkenberg som skedde under tisdagen.

– Som mest fanns det tio kunder i lokalen, det blev trångt så fort någon gick för att hämta kaffe eller lämna disk och någon stod i kö till kassan samtidigt. Det fanns bord och pelare i vägen, säger Joel Zetterlund på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen på Falkenbergs kommun, och fortsätter:

– Förhoppningsvis kommer de lösa problemet, hur är upp till verksamheten.

Konditoriet ligger i en liten lokal och det blir snabbt trångt. Dagen efter inspektionen hade Nathalie Nilsson, butiksbiträde, tagit bort ett bord och några fåtöljer.

ANNONS

– Sedan fick vi mer synliga dekaler som markerar var man ska stå, de vi hade innan var för små enligt miljö och hälsa, säger Nathalie Nilsson.

Enligt Joel Zetterlund har de inte bestämt än när nästa tillsyn ska ske, då får Gööks svar på om åtgärderna är tillräckliga.

Konditoriet uppfyller kravet på information till kunder och handtvättsmöjligheter. Vid kassan står exempelvis en flaska handsprit.

Tidningen har varit i kontakt med Gööks ägare som inte vill uttala sig i nuläget.

Markering för att de som hämtar kaffe/ lämnar disk inte ska vara för nära dem i kassakön.
Markering för att de som hämtar kaffe/ lämnar disk inte ska vara för nära dem i kassakön. Bild: Angelica Edvardsson Edin
ANNONS