Förändringar på gång för Intersport i Falkenberg

Kedjan Intersport har skyhöga skulder. För att hantera dem genomförs en företagsrekonstruktion. För butiken i Falkenberg innebär det minskad butiksyta.

ANNONS
|

I april i år ansökte kedjan Intersport om företagsrekonstruktion i Göteborgs tingsrätt. Orsaken var ett skuldberg på drygt 900 miljoner kronor. Företagsrekonstruktionen beviljades, vilket innebär att kedjan nu arbetar för fullt för att klara sig undan en konkurs. För Intersport handlar det främst om att få justerade hyresavtal med rörliga hyror och att stänga butiker utan lönsamhet.

I Falkenbergs innerstad har Intersport funnits i samma lokal i drygt 20 år, sedan maj 1999. Och planen är att butiken ska vara kvar, med ett justerat hyresavtal. Det bekräftar hyresvärden Henrik Martinsson, ägare till Martinssons Fastigheter.

— Vi har tillförsikt för att de kommer fixa detta om de får hjälp under en period. Det är en billigare lösning för oss än att de skulle stänga butiken för att vi inte är tillmötesgående. Marknaden är mindre för stora butikslokaler, säger Henrik Martinsson.

ANNONS

Men justerad butikshyra innebär justerad butiksyta. Butikens 849 kvadratmeter kommer minska ner till 730. Under tiden butiksytan minskas kommer Martinssons Fastigheter hjälpa sportbutiken med att effektivisera lagerytor, som i dag är kontor.

— Butiken kommer bli drygt 100 kvadratmeter mindre. Vi kommer återskapa en butikslokal där vi tidigare hade en Expertbutik. Intersport tog över den delen för cirka tio år sedan, förklarar Henrik Martinsson.

Butiksförändringen väntas ske efter julhandeln, förutsatt att Intersportkedjan klarar sig igenom företagsrekonstruktionen. När den gamla Expertlokalen återuppstår hoppas fastighetsägaren på en ny hyresgäst.

— Där ska in ett riktigt bra komplement till handeln i dag, eftersom det är ett riktigt bra affärsläge. Det känner vi att vi kommer hitta, säger fastighetsägaren.

På Intersport är man fåordig när det kommer till butiksförändringen i Falkenberg. Butikschefen får inte uttala sig i media och vd:n Marcus Wibergh är förtegen kring butiksförändringen i Falkenberg.

— Vi tittar på över 100 butiker just nu. Vi har inte landat helt i konsekvenserna, så det är för tidigt att kommentera något exakt nu, säger han.

ANNONS