Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Får slaktades på pizzeria

I hög fart körde de båda männen på motorvägen med två får fastspända i spännband i släpvagn. Sedan slaktades de utan bedövning på en pizzeria. Nu åtalas de för bland annat djurplågeri och övergrepp i rättssak.

De båda männen är 33 respektive 35 år gamla och hemmahörande i Halmstad. Den 6 juni förra sommaren transporterade de två får i den gallerförsedda släpvagnen i över 100 kilometer i timmen på E 6 genom Falkenbergs kommun.

I åtalet mot de båda männen konstateras det att fordonet "inte varit lämpligt för ändamålet och har inte heller varit konstruerat på sådant sätt att det skyddat djuren mot värme, köld, stötar, skavningar eller liknande".

När de kom fram till sin destination, en pizzeria i Falkenbergs kommun, drog de av fåren från släpvagnen. Enligt åtalet var då släpet frånkopplat på ett sådant sätt att vagnen tippade varpå fåren ramlade omkull och skadade sig. Därefter drog de båda männen fåren till ett biutrymme till pizzerian och avlivade dem där utan bedövning.

För detta åtalas de båda männen för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen. En granne till pizzerian såg delar av händelseförloppet och larmade polis. Efter att ha slaktat fåren kom 35-åringen ut från pizzerian och ska då ha sagt till grannen:

– Jag vet att du golar. Vänta ska du få se!

På grund av det åtalas han även för övergrepp i rättssak.
I ett rörigt och osammanhängande förhör där 35-åringen hela tiden ändrar sina utsagor förnekar han brott, trots att han blir konfronterad med vittnesuppgifter och att det ska finnas en videofilm på färden längs E 6. Även 33-åringen nekar till brott.

35-åringen åtalas också för ett snatteri på Biltema i november förra året och för att ha gjort vådsamt motstånd mot väktare i butiken i samband med detta.
33-åringen åtalas även för olovlig körning på Strandvallen i Halmstad den 18 juni förra året.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här