Får skriftlig varning för brister i sitt beteende mot elever

En lärare som arbetar på en skola i Falkenbergs kommun har fått en skriftlig varning. Detta för att det har framkommit att läraren har allvarliga brister i sitt sätt att bemöta elever.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Varningen, som utfärdades i slutet på november förra året, är skriven av verksamhetschefen för barn- och utbildningsförvaltningen Dan Randelid. I den skriftliga varningen framgår det att kommunen som arbetsgivare ser mycket allvarligt på lärarens beteende och de upplyser även läraren i fråga att ett brott mot anställningsavtalet kan leda till att anställningen avslutas.

I rollen som lärare ingår det uppträda på ett professionellt sätt menar kommunen och det har kommit till deras kännedom att läraren har brustit på denna punkt. Framförallt i sitt bemötande mot elever.

”Det finns allvarliga brister i ditt sätt att uppträda i din yrkesroll”, skriver kommunen i sin varning till läraren och vidare kan man läsa:

ANNONS

”Vi vill med eftertryck betona att vi inte accepterar detta.”

Läraren måste ändra sitt sätt att vara mot elever

Kommunen listar också på vilket sätt de förväntar sig att läraren ska bete sig framöver. Bland annat vill det att läraren:

”Har ett gott bemötande mot alla elever i enlighet med skolans värdegrund och alla människors lika värde.”

De kräver också att läraren ska delta i samtalsstöd via företagshälsovården.

En skriftlig varning är en allvarlig markering från arbetsgivaren och kan leda till uppsägning om arbetstagaren, i det här fallet läraren, inte bättrar sig. Vad som gäller regleras i kollektivavtalets allmänna bestämmelsers elfte paragrafen.

ANNONS