Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Fängelsestraff för misshandel i Falkenberg

En man i 25-årsåldern har dömts till fängelse för flera fall av misshandel. Mannen döms samtidigt för två fall av grov misshandel, ett fall av misshandel av normalgraden och för att ha försökt skrämma sitt offer att inte polisanmäla.

De två fallen av grov misshandel ägde rum i våras. I förhör uppger ett av offren att mannen i 25-årsåldern då ska ha gett sig på honom på en parkeringsplats i Falkenberg. Tillsammans med en annan gärningsman, som redan är dömd, utsattes offret för flera slag mot huvudet med hammare och järnrör. Mannen i 25-årsåldern ska efter misshandeln ha sagt något i stil med "Blandar du in polisen är du dödens". För att ha försökt hindra offret från att göra polisanmälan gjorde gärningsmannen sig skyldig till övergrepp i rättssak.

En man som försökte stoppa misshandeln blev också angripen av de två gärningsmännen och misshandlades även han grovt och var tvungen att uppsöka sjukhus. 

Förutom de två fallen av grov misshandel och övergrepp i rättssak döms även mannen för ett tredje fall av misshandel, där han ska ha hållit fast en nära familjemedlem så att denne fick blåmärken och svårt att andas. 

Påföljden för brotten blir två år och två månaders fängelse, samt skadestånd till offren.
 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här