Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Erkänner stöld – motiv för brand kan ha stärkts

Den man som misstänks ha anlagt storbranden på Åkarevägen nekar alltjämt. Däremot erkänner han nu den stöld som enligt åklagaren kan ha samband med branden.

Utredningen kring den brandhärjade industrilokalen på Åkarevägen rör sig sakta framåt även om några tekniska analyser ännu inte har nått utredarna. Det är av allt att döma ett omfattande arbete. 
 – För bränder av den här kalibern så är det mycket som ska utredas, brandorsak, risken för spridning med mera. Det var nog ganska väntat att det skulle ta tid, säger åklagare Klas Lundgren.

Under torsdagen hölls ännu ett förhör med mannen som sedan en tid är häktad, på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand och stöld. Mannen är tidigare anställd på ett av de företag som drabbades av branden. I en tidigare dom framkommer att mannen upplever att arbetsgivaren har försatt honom i en trängd ekonomisk situation som har resulterat i att han blivit dömd för ekonomisk brottslighet. 
– Jag kan inte gå in på detaljer i förhöret. Men han förnekar fortfarande branden. Däremot erkänner han stölden som han tidigare förnekade, säger Klas Lundgren.

Åklagaren har tidigare förklarat att stölden, som ska ha skett i november förra året, "kan ha ett visst samband med branden".
Mannens försvarare, advokat Malin Brandel, tyckte att bevisningen inte var tillräcklig för att hålla mannen frihetsberövad. Hon överklagade häktningen till hovrätten som dock gick på åklagarens linje. Utredningen får nu fortgå med mannen kvar i häkte åtminstone fram till den 2 juni.

– Min klient förnekar brott förutom då den här stölden. Vår uppfattning är att den bevisning som åklagaren har presenterat hittills bygger på kringomständigheter och det räcker inte till en fällande dom i ett brottsmål, säger Malin Brandel.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här