Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Erfarna frisörer öppnar helt nya Salong Strå i Falkenberg

Från geléhallon till hårgelé - nu öppnar Salong Strå i Hemmakvälls gamla lokaler i Falkenberg. De två delägarna har jobbat hårt med att försöka skapa en jordnära och lite annorlunda känsla.

Det är frisörerna Linda Pending och Sara Carlsson som är delägare och gemensamt bestämt sig för att öppna salongen. De har arbetat som frisörer runtom i Falkenberg i 14 respektive 20 år och träffades när de började arbeta tillsammans på Saxcesse.

– Jag tycker att det är väldigt givande och inspirerande att hela tiden tänka nytt. Jag vill framåt och uppfylla mina mål och ett mål både jag och Sara haft har varit att öppna en egen hårsalong, säger Linda Pending.

– Just nu är man lite trött efter allt arbete men jag vaknar med ett leende på läpparna varje dag och känner att vi har gjort helt rätt, säger Sara Carlsson.

Har flyttat in i Hemmakvälls gamla lokaler i Falkenberg

Måndagen 1 mars slog Salong Strå upp portarna i Hemmakvälls gamla lokaler på Torggatan. Lokalen är stor och avståndet mellan stolarna är långt. Det finns en separat station för hårtvätt och en mysig vänthörna. Inredningen och konceptet har varit väldigt viktigt för både Linda Pending och Sara Carlsson, som båda säger att de plockat med sig godbitarna från andra ställen de jobbat på tidigare.

– Varje kund ska känna att de verkligen blir omhändertagna och att de kan stanna upp från vardagsstressen i en lugn och harmonisk miljö. Vi vill ha en skön och jordnära känsla, säger Linda Pending.

Vad tänker ni om att öppna en salong mitt under en pandemi?

– Det här har varit ett mål länge men sen ska man hitta rätt lokal och rätt person att göra det med. Vi har haft corona med oss i tanken hela tiden hela tiden och utformat salongen så att kunderna ska kunna känna sig trygga, säger Linda Pending.

– Jag har tittat på lokaler länge men att det blev just den här har mycket att göra med att den är tillgänglighetsanpassad. Det finns inga trappsteg och det är lätt att ta sig in med både rullstol och barnvagn, säger Sara Carlsson.

Renoverat med nya väggar

Under renoveringen har man helt blåst ut lokalen och satt upp nya väggar och byggt om helt enligt salongens önskemål, vilket frisörerna menar har varit en lyx. De första tre veckorna efter öppning är helt fullbokade med kunder.

– Man kan nästan inte tro att det är sant att vi har en egen salong. Det är fantastiskt och det ska bli så roligt att jobba med kunder här, säger Linda Pending.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här