Problematiskt galler. Entreprenören som monterade fiskgallret vid Hertings kraftverk vägrar betala reparationsfakturan på 230 000 kronor.
Problematiskt galler. Entreprenören som monterade fiskgallret vid Hertings kraftverk vägrar betala reparationsfakturan på 230 000 kronor.

Entreprenör vägrar betala för felaktigt fiskgaller

Kommunen har ännu inte fått betalt för de senaste reparationerna som gjorts på fiskgallret vid Hertings kraftverk. Nu ska parterna i tvisten träffas.

ANNONS
|

Närmare 230 000 kronor kostade det för kommunen att med hjälp av ett externt bolag reparera felaktigheterna i det galler som ska skyddavandringsfisk från turbinerna vid Hertings kraftverk.

Och hittills har inte kommunen fått tillbaka pengarna, detta trots att fakturan som skickades till entreprenören som monterade gallret, TMS Engineering, förföll redan i slutet av juli i år.

– Vi för diskussioner med entreprenören. Mycket mer kan jag inte säga i dagsläget. Men vi kommer att driva det vidare. Det är ju en tvist, säger Margareta Gunnarsson, som hanterar frågan för kommunens räkning.

Nu hoppas hon att ett fysiskt möte med entreprenören ska lösa upp knutarna. I början av oktober ska parterna träffas.

ANNONS

– Då får vi klargöra var vi står. Förhoppningsvis kommer vi vidare efter det, säger Margareta Gunnarsson.

TMS Engineering hävdar att företaget aldrig fick möjlighet att genomföra reparationerna medan kommunen anser att entreprenören under en lång tid, och trots påstötningar, förhalade arbetet.

Fiskgallret har varit behäftat med fel och brister sedan det monterades för drygt tre år sedan. Problemen har under åren medfört stora kostnader för Falkenberg Energi, både i form av extra arbetstimmar och i minskad elproduktion. De första konstruktionsfelen uppdagades redan under slutbesiktningen 2013.

ANNONS