En anhållen efter skjutningen i natt

Polisen sökte med hund och helikopter på Sloalyckan i Falkenberg efter skottlossning på onsdagskvällen. På natten säkrades spår och på torsdagen greps och anhölls en misstänkt person.

ANNONS
|

Under torsdagseftermiddagen kunde polisen gripa en man i 25-årsåldern efter skjutningen på Sloalyckan. Han sitter nu anhållen misstänkt för medhjälp till försök till mord.

– Han är misstänkt för delaktighet. Det är positivt, nu har vi en ända att börja nysta i, säger lokalpolisområdeschef Christer Bartholdsson.

Under natten togs sex personer in för förhör men den här mannen var inte en av dem. Det finns misstanke om fler gärningsmän men i nuläget är det endast mannen i 25-årsåldern som är gripen.

Det var under natten mot torsdagen som polisen fick flera samtal från vittnen som hade hört skottlossning på Utmarksvägen på Sloalyckan. Två män i 20-30-årsåldern hörde av sig till polisen och uppgav att de blivit beskjutna när de suttit i en bil.

ANNONS

– Det fanns två personer i den här bilen som färdades och båda två har blivit beskjutna i någon mån, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Enligt polisen ska ingen av männen ha fått några fysiska skador men det fanns skottskador på bilen.

Under natten spärrade polisen av infarten till Utmarksvägen och sedan hundra meter in på gatan i närheten av Östra Gärdets förskola. Enligt Hallands Nyheters reporter på plats sökte flera poliser av området. Bilen som männen satt i har också tagits i beslag. En bil med fyra personer stoppades på natten av polisen och alla fyra blev visiterade och bilen genomsökt innan de fick åka vidare.

Strax efter midnatt meddelade polisen att de lokaliserat den misstänkta brottsplatsen.

– Vi har hittat åtminstone en tomhylsa på platsen och vi inväntar nu tekniker, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen.

Under torsdagen gick förundersökningsledaren igenom ärendet.

– Vi har säkrat vissa spår som ska undersökas. Dessutom ska vi hålla en del förhör, säger Johanna Åström, chef på polisavdelningen grova brott i södra delen av Halland.

Finns det vittnen till skottlossningen?

– Det är lite blandat av vittnen men det är ingen som direkt har sett själva händelsen. Vi är självklart intresserade av tips om någon sett eller hört något, säger Johanna Åström.

ANNONS

Finns det en hotbild mot de två personerna som blev beskjutna?

– Det är inget jag kan uttala mig om nu.

ANNONS