En ännu större fotosatsning

I fjol slog Fotografi Falkenberg på stort med en utställning i Falkhallen. Nu vill man att årets utställning ska den bli ännu större.

ANNONS
|

Även om allt inte är spikat inför sommarens fotoutställningden 27–28 juni så är flera programpunkter klara. Och några nyheter sedan förra året.

– Förutom blackboxen kommer vi ha en lokal till där vi i år har tema musik. Där kommer det visas musikbilder från olika konserter och vi ska ha en musiker som spelar, säger Susanne Svensson från Fotografi Falkenberg.

Teatersalongen, som även kallas för blackbox, lockade förra året många besökare med föredrag.

De fotografer som redan nu är klara för utställningen är Roger Bengtsson, som ska hålla föredrag om bildspel, Lasse Holmström som ska prata om autochrome färgfoto, Tom Svensson som kommer tala om vita björnar från Kanada och Gert Olsson som berättar om sina fotoresor.

ANNONS

När utställningarna började för fem år sedan höll man till i ett rum på Medborgarskolan. Att man nu för andra året intar Falkhallen visar att intresset är stort, menar Susanne Svensson. För att kunna bli ännu större arrangerar man dessutom fotomaraton på Falkenbergsdagen men håller prisutdelningen på Fotografi Falkenberg. Man har även bjudit in fotoklubbar i andra kommuner, bland annat Göteborg, att ställa ut.

– Vi hoppas att de i sin tur kan dra mer publik från Göteborg, säger Susanne Svensson.

ANNONS